Konseptet Sunday Classics tar høyde for å gjøre noe med nettopp det. Siden juni i fjor har de i et imponerende tempo arrangert klassiske konserter på Ingensteds hver søndag. Uten en konkurrent, helt alene.
Etter et lite opphold i vinter er det vellykte konseptet nå på plass igjen. Denne gang månedlig og på nytt sted. Det nye lokalet heter Sentralen Kulturhus og ligger i Kvadraturen. Omgivelsene er også denne gangen litt uvanlige for genren da konsertene blir avholdt på et råloft (går heis rett opp)
Med kulturringreven Martin Revheim i spissen som prosjektleder, er stedet Sparebankstiftelsen DNBs lille gave til byens kulturorganisasjoner. Nærmere bestemt 42 ulike organisasjoner holder nå til under samme tak i det som inntil 2012 var Oslos lengst levende baderomsbutikk.
Det som skiller Sunday Classics fra en tur i operaen eller konserthuset er flere ting. Først og fremst er den grå paletten av eldre menneskers bakhoder byttet ut med en litt mer variert valør. Litt av kjernen i ideen er nettopp å nå ut til yngre mennesker, men på samme tid unngå å måtte hore seg til et ”cappen på snei” kompromiss. Eneste som forventes av publikum er at de ikke snakker under konserten. Utover det er det en helt uformell og avslappet stemning med øl og vin i glasset. Og siden vi er først inne på det avslappende element: få ting er mer balsam for sjelen etter en hard helg som live klassisk musikk på en søndag.
Følg med på programmet til Sunday Classics. Vi har hørt rykter om både stor operaoppføring av avgangsstudentene på Opera Høyskolen, samt konsert av et stort strykeorkester. Søndagens konsert som for øvrig er avslutning til Kammermusikk festivalen, ser imidlertid slik ut:
Emil Huckle-Kleve – fiolin
Cathy Donnelly – cello
Bendik Finnerud – piano
Franz Liszt (1811 – 1886): In Festo Transfigurationis Domini Nostri Jesus Christi S188
Claude Debussy (1862 – 1918): Prélude nr 7 Ce qu’a vu le vent d’ouest
Frédéric Chopin (1810 – 1849): Etyde nr 12 opus 25
Gabriel Fauré (1845 – 1924): Elegi opus 24 for cello og piano
Gabriel Fauré: Sonate for fiolin og piano i A-dur opus 13 Allegro molto
— PAUSE —
Antonin Dvorak (1841-1904): Pianotrio i e-moll opus 90 «Dumky»
Lento maestoso – Allegro vivace – allegro molto
Poco adagio – vivace
Andante – vivace non troppo
Andante moderato – allegretto scherzando – gallegro
Allegro
Lento maestoso – vivace
Sentralen ligger i Skippergata 22, 4 etasje (med heis).
Søndag, 24 august, 15.00 – 17.00.
Kr 150.
https://www.facebook.com/SundayClassicsAtSentralen?fref=ts
https://www.facebook.com/sentralenoslo?fref=ts
http://oslokammermusikkfestival.no/?konserter=29
The post Den glemte scene appeared first on NATT&DAG.